Παπαρούνα

Βαθμολόγησέ το
(1 Ψήφος)

Ένα "λουλούδι" γεύσεων στα Λαδάδικα. Το εστιατόριο Παπαρούνα εδώ και 5 χρόνια έχει μετακομίσει σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και παραδίδει μαθήματα value for money φιλοσοφίας και καλοπέρασης. Βρίσκεται απέναντι από το ξακουστό ξενοδοχείο "Marina" που για δεκαετίες φιλοξενούσε πρόσκαιρους έρωτες. Ο χώρος του είναι ιδιαίτερος και προσεγμένος, με το πλακάκι-σκακιέρα του δαπέδου και τα έντονα χρώματα στους τοίχους να προσδίδουν αέρα ευρωπαϊκού μπιστρό. Και περνάμε στο κυρίως θέμα, δηλαδή το φαγητό: Στην κουζίνα συναντάμε τον ταλαντούχο chef Γιάννη Αραμπατζή, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στην "στέγη" της Παπαρούνας. Ο κατάλογός του υπηρετεί πιστά τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με το μενού λόγω εποχικότητας της πρώτης ύλης να αλλάζει δύο φορές το χρόνο. Από τα πιάτα του καταλόγου ξεχωρίσαμε το rib eye με ανθό αλατιού μαριναρισμένο σε λευκό κρασί, σιναπόσπορο και lemongrass και το ριζότο με αμπελόφυλλα, χυμό λεμονιού,άνηθο, παρμεζάνα και ψητό λαβράκι αρωματισμένο με lemon pepper. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως εδώ, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην παρουσίαση των πιάτων. Εμπνευσμένη και ιδανική για να στηρίξει το επίπεδο της κουζίνας. Από τα επιδόρπια μην παραλείψετε τα χειροποίητα τρουφάκια από ganache σοκολάτας και κονιάκ με μαρμελάδα από mango και chili.

Διεύθυνση

Διαβάστηκε 84 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή
-->